Μενού Κλείσιμο

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας κο Χατζηδάκη Κωστή, την Υφυπουργό κα Μιχαηλίδου Δόμνα και τον Γενικό Γραμματέα κο Σταμάτη Γιώργο.

Τη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 έγινε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας κο Χατζηδάκη Κωστή, την Υφυπουργό κα Μιχαηλίδου Δόμνα και τον Γενικό Γραμματέα κο Σταμάτη Γιώργο.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΔΙΔΕΝΓ και 2-3 δάσκαλοι ΕΝΓ από τη ομάδα που επεξεργάστηκε τον Εθνικό Ύμνο στην ΕΝΓ. Διερμηνέας ΕΝΓ ήταν η κα Τσερέλη Σοφία.

Ο ίδιος ο Υπουργός εκδήλωσε τη επιθυμία να γνωρίσει τους δύο μαθητές Ελευθερία Λαζαρίδου και Χρήστο Γκανάτσα.

Ο Υπουργός Εργασίας κος Χατζηδάκης Κωστής είπε :

«Με την απόδοση του Εθνικού μας Ύμνου στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα όλοι νιώσαμε βαθιά συγκίνηση. Είχα λοιπόν σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Σύλλογο Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και τα δυο Ελληνόπουλα που απέδωσαν τον Εθνικό μας Ύμνο στη Νοηματική Γλώσσα, την Ελευθερία και τον Χρήστο. Η πρωτοβουλία τους είχε ένα διπλό μήνυμα : Εθνικό και κοινωνικό. Συνέπεσε με τα 200 χρόνια από́ την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τις μέρες αυτές της ανάτασης και της υπερηφάνειας για τον Ελληνισμό. Διαφέρει όμως από όλες τις άλλες πρωτοβουλίες που εκτυλίχθηκαν, διότι αφορά παράλληλα και στους συνάνθρωπους μας με αναπηρία. Αυτή είναι η προστιθεμένη αξία της.   Τους αξίζει το χειροκρότημά μας, όχι μόνο για την πρωτοβουλία τους, αλλά για όλα όσα έχουν καταφέρει γενικότερα στη ζωή τους. Από την πλευρά μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα είμαστε στη διάθεσή τους».

Κατόπιν, ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΝΓ έθεσε μερικά σημαντικά θέματα, που απασχολούν την Κοινότητα των Κωφών, όσον αφορά μελλοντικές θέσεις εργασίας για κωφούς, τη διαφορετικότητα των κωφών ως ΑΜΕΑ και συγκεκριμένα ως γλωσσική μειονότητα, συγκεκριμένες προτάσεις για τον ΑΣΕΠ κλπ.