Μενού Κλείσιμο

Προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη κοινωνία για τα άτομα με κώφωση/βαρηκοΐα

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε μία διαδικτυακή διημερίδα στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοηματικών Γλωσσών στις 23 Σεπτεμβρίου αλλά και της Διεθνούς Εβδομάδας των Κωφών.

Καλεσμένοι μίλησαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Κωφοί/Βαρήκοοι στην καθημερινή ζωή τους από μικρή κιόλας ηλικία αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η σύγχρονη κοινωνία στην επίτευξη των στόχων τους και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Στόχος είναι η συγκέντρωση πληροφοριών που θα χρησιμεύσουν ως εφόδια για τους Κωφούς και Βαρήκοους μαθητές στον μελλοντικό τους ρόλο ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων ΕΝΓ, κος Ανδρούδης Γεώργιος, απηύθυνε χαιρετισμό και σας παραθέτουμε σχετικό βίντεο. Ακολουθεί και η προβολή του Εθνικού Ύμνου στην ΕΝΓ. 

Μην ξεχνάμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων ΕΝΓ επέλεξε δύο κωφούς μαθητές του Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος για τη παρουσίαση του Εθνικού Ύμνου στην ΕΝΓ.